Over Optimim

Optimim implementatie management is in 2009 gestart door Dick Endeveld. Na jarenlang voor diverse (internationale) werkgevers werkzaam te zijn geweest als projectmanager, changemanager en business consultant besloot hij om zijn eigen ideeën over succesvol implementeren vorm te geven in een eigen bedrijf.
Vanuit zijn technische achtergrond was Dick aanvankelijk vooral bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de bijbehorende ondersteunende hulpmiddelen. Hij zag echter al snel in dat het succes van zijn voorstellen bepaald werd door de mensen die hiermee aan de slag moesten gaan. Dit wekte de interesse van Dick voor de drijfveren achter menselijk gedrag hetgeen resulteerde in een studie Arbeids- & Organisatie Psychologie.
Door de inzichten uit deze studie te combineren met zijn technische achtergrond ontstond een unieke, pragmatische en succesvolle aanpak voor het implementeren van veranderingen binnen organisaties. Deze aanpak is nu verankerd in Optimim implementatie management.